Római-part
Megosztás
2017.10.18. |

A Párbeszéd és az Együtt kész újabb népszavazási kezdeményezésekkel megvédeni a Rómait.

Budapest ismét megmutatta a Fidesznek, hogy nem dönthetnek az akaratuk ellenére. Azzal, hogy a budapesti városvezetés a mai napon visszavonta a római-parti mobilgát tervét, a Római-part megmenekült, így Tarlós István és Orbán Viktor Budapest-ellenes terve ismét kudarcot vallott.

 

A Párbeszéd és az Együtt népszavazási kezdeményezése a demokratikus ellenzéki pártok és a civilek ügyben tanúsított közös kiállása végül sikerre vezetett: a Fidesz ismét megfutamodott a népakarat elől. Éppúgy, mint a vasárnapi boltzár, a budapesti olimpia vagy a korrupciós bűncselekmények elévülési idejének meghosszabbítása esetében.

Ugyanakkor a fővárosnak továbbra sincs megnyugtató, a budapestiek számára is elfogadható megoldása a Római-part védelmére. Éppen ezért az Együtt és a Párbeszéd kész további népszavazási kezdeményezésekkel megvédeni a Római-partot, amennyiben Tarlós István újabb, a Római-partot veszélyeztető, valós védelmet nem nyújtó megoldásokkal állna elő.

Legyen a budapesti városvezetésnek intő példa a római-parti mobilgát ügyében elszenvedett kudarcuk: a római-parti ingatlanspekulánsok, az Orbán-strómanok érdekei helyett a budapestiek akaratát és érdekeit kell képviselniük.

Budapest, 2017. október 18.
Párbeszéd
és
Együtt

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!