Megosztás
2016.9.17. |

A Párbeszéd szerint a Várnegyedre nemcsak a kormány, de a Fideszhez közeli vállalkozók is szemet vetettek. A Szentháromság utcai új étterem esetében azt láthatjuk, hogy Orbán személyes jó barátai már az erőszaktól sem riadnak vissza, ha valaki felemeli a hangját velük szemben. A párt Pintér Sándor belügyminiszterhez fordul, hogy kiderüljön, mi indokolta a Jamie's Italian tulajdonosával nézeteltérésbe kerülő lakó fegyveres lerohanását.  

 

A Párbeszéd megnyugtató válaszokat követel: ne maradjon következmények nélkül, hogy egy ártatlan vári lakosra kommandósokat küldtek. A Magyar Narancs információi alapján a miniszterelnök baráti köréhez tartozó étterem tulajdonosa azt állította a rendőrségnek: az új vendéglátóhely miatt tiltakozó lakónak fegyvere van. Ez azonban fals információnak bizonyult, a fegyveres akció alatt ugyanis semmit nem találtak, így a párt szerint felmerül a hatóság félrevezetésének gyanúja. A rendőrségnek ki kell vizsgálnia, milyen bejelentés és bizonyítékok alapján került sor a megfélemlítésre is alkalmas akcióra. 

 

A Párbeszéd korábban is jelezte, hogy a kormánypárt Várnegyedben zajló terjeszkedése messze túlmutat a kormányzati negyed Várba költözésén. A fideszhaverok ingatlanbizniszei a lakosok békéjét sem kímélik. Ezt láthattuk a Ruszwurm cukrászda körül is, és ezt láthatjuk a kormányközeli Zsidai-csoport által üzemeltetett étterem esetében is.

 

Budapest, 2016. szeptember 17. 

V. Naszályi Márta

a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja,

I. kerületi önkormányzati képviselő

 

Elég volt a fideszes maffiából!

Csatlakozz!