budai vár
Megosztás
2017.10.24. |

Az I. kerület idegenforgalmi koncepciója hiányos, átgondolatlan, szabályozatlan, és a luxusban és luxusból élő haveroknak szól. Felháborító, hogy bóvliárusok, huszárok és lovak parádéznak, ám az emberek alapszükségleteit kielégítő szolgáltatásokra nem futja. A Párbeszéd petíciót kezdeményez az akadálymentesítés és az illemhelyek létesítése kérdésében, ha a testület nem veszi napirendre az erről szóló indítványokat.

A helyi lakosok és az átutazóforgalom mellett évente 3 millió turista fordul meg budai Várban. Egy ekkora tömeg számára nemcsak látványszolgáltatásokról, de profánabb szükségletek kiszolgálásáról is gondoskodni kell:  az akadálymentesítésről és illemhelyek létesítéséről. 

Egy a helyiek körében indított online felmérés eredményeként, majd a közterületi WC-k állapotát megvizsgálva elmondható, hogy bűz és fekália fenyegeti a város legfrekventáltabb kerületét.  Ezt megelőzendő az I. kerületi önkormányzatnak át kell vennie az illemhelyeket a Csatornázási Művektől, majd fel kell újítania, és bérbe kell adnia azokat.

Két egyéni képviselői indítványomban a kerületben élő mozgáskorlátozottakat segítő akadálymentesítési támogatásról és a játszótéri WC-k telepítéséről szóló javaslatot nyújtottam a testület elé. Bár a fideszes többség rendre lesöpri az effajta javaslatokat, mivel ez nem pártpolitikai kérdés, ha nem kerülnek napirendre, akkor petíciót fogok kezdeményezni mindkét kérdésben.

Budapest, 2017. október 24.
V. Naszályi Márta
a Párbeszéd elnökségi tagja, I. kerületi önkormányzati képviselő

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!