Szabó_Tímea_Váradiné_Naszályi_Márta_sajttáj_20140918
Megosztás
2014.9.18. |

Az Együtt-PM szerint a budai Várban élők attól félnek, hogy ki kell költözniük lakásaikból, mert a kormány áttelepülése miatt kisajátítják az ingatlanokat.

   A szövetség csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Tímea társelnök azt mondta, tudomásuk szerint már lakások és kisboltok bérlői is kaptak olyan figyelmeztetést, hogy el kell hagyniuk az ingatlant.

    A képviselő a tervezett kormányzati költözésről úgy fogalmazott az "értelmetlen, esztelen beruházás" részleteiről semmit nem lehet tudni, mert nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva titkosították a közbeszerzések részleteit.
    Szabó Tímea felszólította a miniszterelnököt, hogy tegyen le a "megalomán terveiről" és ezek helyett az ország és az itt élők problémáival foglalkozzon, a közbeszerzéseket pedig tegye átláthatóvá.
    Váradiné Naszályi Márta, az Együtt-PM I. kerületi polgármesterjelöltje azt mondta, a budai Várban lakók és dolgozók félnek, mert a kiemelt kormányzati beruházás és a kisajátítási törvény miatt senkinek az ingatlanjai nincsenek biztonságban.
    Kijelentette, hogy az ingatlanbérlésekről szóló döntések Nagy Gábor Tamás polgármester hozza meg, azokra a képviselőtestület nem lát rá. Az Együtt-PM viszont meg fogja védeni a Várban lévő lakásokat, kezdeményezni fogja a kisajátítási törvény egyes rendelkezéseinek visszavonását - jelentette ki.
    Kérdésre válaszolva azt mondta, a kampány során a Várban élők és dolgozók is azt mondták nekik, hogy többen már hivatalos értesítést kaptak arról, hogy költözniük kell. Szabó Tímea ehhez hozzátette, ezeket az iratokat ők nem látták, de annyi helyről hallották ezt a hírt, hogy "ez nem lehet már csak egy puszta szóbeszéd".
    Kurucz Éva kormányszóvivő az új kormány kabinet első, június 6-án tartott üléséről adott tájékoztatásában jelentette be, hogy a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-ig, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet.

 

Budapest 2014. szeptember 18. -MTI-