vida
Megosztás
2015.7.20. |

Nem ejtünk könnyeket a korrupció miatt az USA-ból kitiltott Vida Ildikó távozása miatt, és látjuk, hogy ez csupán az Orbán-Simicska maffiaháború része. A PM szerint cseberből vederbe kerülünk, ha a simicskátlanítás jegyében a NAV-vezér helyére egy újabb korrumpálható Orbán-kegyenc kerül. A megoldás: egy független Korrupcióellenes Ügyészség.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kivételesen igazat mondott, amikor azt nyilatkozta, megingott az emberek bizalma a NAV-ban. Az emberek valóban nap mint nap tapasztalják, hogy Magyarországot pusztító járványként zabálja fel a korrupció, de korántsem csak az adóhatóság berkeiben, hiszen a jó politikai kapcsolatokkal rendelkező milliárdos adócsalók soha nem kerülnek rendőrkézre.

 

A magyarok úgy érzik, a fejétől bűzlik a hal: az Orbán-kormánynak nem érdeke az állami szintre emelt korrupció lelepleződése, folyamatosan sumákolnak a közvélemény által egyre inkább sürgetett felelősségre vonás és elszámoltatás terén.

 

A PM szerint a korrupció elleni harcban csak egy hatékony, erős és független korrupcióellenes ügyészség felállítása hozhat áttörést. A PM által június végén az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslat szerint a felállítandó szervezet kizárólagos nyomozati jogkörrel bírna korrupciós ügyekben, vezetőjét politikai konszenzussal kellene kinevezni, és erős szakmai és civil kontroll alatt állna, ami kizárná a politikai befolyást.

 

Budapest, 2015. július 20.