Megosztás
2016.10.27. |

A Párbeszéd Magyarországért belügyminiszteri vizsgálatot követel a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében, hogy kiderüljön, ki hibázott az egy rendőrtiszt életét követelő szerdai akció során. Az ellenzéki párt a kormányt, a Fideszt és a Jobbikot is felelőssé teszi az esetért.

    A Párbeszéd szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt, hogy szakmai mulasztás, "végzetes emberi ostobaság áll a hátérben". Tordai Bence jelezte, hat írásbeli kérdést nyújtottak be Pintér Sándor belügyminiszterhez. Ha azokat megválaszolják, akkor egyértelművé válik, hogy a rendőrség, a Belügyminisztérium és a titkosszolgálatok is hibáztak - mondta.

    A politikus szerint ennél is komolyabb felelőssége van az ügyben a kormánynak, a Fidesznek és a Jobbiknak. "Évek óta gerjesztik azt a gyűlöletpolitikát", ami korábban a menekültek ellen irányult és most egy "ilyen elmeháborodott szélsőjobboldaliból azt a gondolatot váltotta ki, hogy neki fegyverkeznie kell" - magyarázta véleményét.

    A szóvivő hozzátette: szerdán bebizonyosodott, hogy az orosz elnök "dróton rángatja" a Fideszt és a Jobbikot. A politikus a Kettős Mérce blog egyik szerdai írására hivatkozott, amely ukrán hackercsoportok által kiszivárogtatott, állítólag Vlagyimir Putyin orosz elnök környezetéből származó dokumentumokra hivatkozik. Ezek egyike Ukrajnáról szól és a magyar politikum - különösen a Fidesz és a Jobbik - szerepét taglalja a "megszállás" legitimálásában. Vlagyimir Putyin szóvivője tagadta, hogy a dokumentumok valósak lennének.

 

Budapest, 2016. október 27.

MTI

 

Mindenki számít!
Csatlakozz!