rogán
Megosztás
2015.9.29. |

A keleti keresztény családok befogadásáról hazudozó Fidesz-kormány pancser módon próbálja cáfolni a Párbeszéd Magyarországért vádjait. Rogán Antal valójában tovább erősítette a gyanút: szó sincs emberbaráti gesztusról, offshore mutyi áll a háttérben.

 

A PM adatkérésére érkezett válaszok és újságírók oknyomozása nyomán bebizonyosodott: hazudott Balog Zoltán és a fél Fidesz-kabinet a befogadott keleti keresztény családok, köztük az egyiptomi koptok számáról.

  

A PM múlt pénteken bejelentette: a párt információi szerint ráadásul nem humanitárius okból, hanem a Rogán-féle szövevényes letelepedési kötvény üzlet keretében szereztek letelepedési engedélyt észak-afrikai és közel-keleti államok polgárai.

  

Rogán sietve kiadott reakciója szerint koptok egyáltalán nem, egyiptomiak pedig csak tizenketten vásároltak letelepedési kötvényt. Rogán ezzel gyakorlatilag beismerte, hogy a kormány vallási alapon is különbséget tesz a letelepedők között.

  

De az igazán érdekes az, amiről Rogán hallgat! Továbbra sem tudjuk, más érintett országokból hányan vásároltak kötvényt – mi a helyzet például az egyiptomiaknál egy nagyságrenddel több tartózkodási engedélyt kapó irániakkal?

  

Újra felszólítjuk tehát a kormányt, hogy sürgősen tisztázza magát a befogadott keleti keresztények esetében letelepedési kötvénnyel üzletelés gyanúja alól.

 

Budapest, 2015. szeptember 29.

 

Barabás Richárd, a PM szakszóvivője