Szabó Tímea
Megosztás
2014.3.10. |

Öt évvel ezelőtt történt a tatárszentgyörgyi tragédia, ahol ártatlan honfitársainkat mészárolták le brutálisan. A gyilkosok tette támadás a legalapvetőbb emberi értékek ellen, amivel szemben a társadalom minden tagjának a leghatározottabban fel kell lépnie. Az Együtt- PM Választási Szövetség elítél mindenfajta gyűlöletkeltést, és célja egy befogadó és szolidáris társadalom megteremtése.

 

Magyarországon a roma közösség és a többségi társadalom békés együttélése régen válságba jutott. Az alapvető jogok biztosítása és a közbiztonság megteremtése ugyanúgy probléma Tatárszentgyörgyön, mint Devecseren. Az együttélés válsága a rendszerváltás óta eltelt 22 év gazdaság- és társadalompolitikai hibáinak a következménye, amiért az eddigi kormányok mindegyike felelősséget visel.

Meggyőződésünk, hogy érdemi változást csak egy esélyteremtő iskolarendszer kialakítása, valós munkahelyteremtés és a gyűlölet-bűncselekményekkel szembeni határozott fellépés hozhat. Radikálisan csökkenti kell az egyenlőtlenségeket az életminőség és az életesélyek terén, segíteni kell minden magyar állampolgár egyenlő hozzáférését a közszolgáltatásokhoz, és mindannyiunk számára biztosítani kell az emberhez méltó élet feltételeit.

Az Együtt-PM a garancia arra, hogy az április 6-ai választás után az Összefogás pártjai ezt a Magyarországot építik majd.

 

Budapest, 2014. február 23.

 

Szabó Tímea országgyűlési képviselő,

az Együtt-Párbeszéd Magyarországért társelnöke