Megosztás
2014.3.27. |

A baloldali összefogás törvényjavaslatot nyújt be, amely szerint a 2014-ben megválasztott országgyűlési képviselőknek a vagyonnyilatkozatuk mellett arról is nyilatkozniuk kell, hogy a magyaron kívül más úti okmánnyal rendelkeznek-e.

  Ez a kötelezettség nem lehet diszkriminatív, nem korlátozódhat egyetlen országra, kontinensre vagy nemzetközi szervezetre sem, de megakadályozhatja, hogy erre vonatkozó találgatások rombolják az országgyűlés tekintélyét - olvasható Tóbiás József, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Molnár Csaba, a DK és Karácsony Gergely, a PM színeiben politizáló független országgyűlési képviselő MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

 Azt írták, hogy "a kormányváltó pártok" parlamenti képviselői, az MSZP, a DK és a PM politikusai – elébe menve a javaslatnak – már most kijelentik, hogy mindegyiküknek csak a magyar állampolgárságuk szerinti úti okmányuk van. 

Felszólítják a kormánypárti frakciók vezetőit, hogy a fideszes és KDNP-s képviselőkre vonatkozó információk közzétételével ők is járuljanak hozzá a választópolgárok tájékozódásához - írták.

 

 

Forrás:MTI

kép forrása