Szabó Tímea
Megosztás
2018.5.14. |

Kásler Miklós népjóléti bizottsági meghallgatásán bebizonyította, hogy a kormánynak lehet Balog Zoltánnál is rosszabb emberi erőforrás minisztere. Az EMMI a következő négy évben is ugyanarra a rombolásra készül, amit Balog Zoltán csinált 2010 óta.

Kásler Miklós bebizonyította, hogy teljesen alkalmatlan a miniszteri pozícióra. Értékekről beszélt és szerinte ezeknél nincs fontosabb, viszont a konkrétumokról nem hallottunk semmit. Nem tudjuk mi lesz a sürgősségi ellátással, a kórházi fertőzések megelőzésével, vagy a szakdolgozók béremelésével. Kásler Miklós a szociális dolgozókat is megalázta, amikor azt hazudta, hogy az elmúlt néhány évben a bérük több, mint 60%-al növekedett. De ugyanezt tette a mentősökkel és gyakorlatilag minden közalkalmazottal.

A magyarok semmi jóra nem számíthatnak a mostani ciklus alatt sem. Nem fogják megemelni a családi pótlékot, nem jut több pénz az alapellátásra és nem lesz több háziorvos sem. A gyermekvédelem pedig még rosszabb helyzetbe kerülhet, ugyanis Kásler Miklós egyik, az ágazattal kapcsolatos kérdést sem válaszolta meg. A Párbeszéd ennek ellenére mindent meg fog tenni azért, hogy a közpénzekből ne Orbán családja, hanem minden magyar ember gyarapodhasson.

Budapest, 2018. május 14.
Szabó Tímea
a Párbeszéd frakcióvezetője, a népjóléti bizottság tagja