Megosztás
2013.5.2.

A képviselői mandátumáról való lemondásra szólította fel a Fidesz-frakcióból frissen kilépett Balogh Józsefet a Párbeszéd Magyarországért (PM), mondván, "nőverőknek" nincs helye a parlamentben és a közéletben.

Dorosz Dávid országgyűlési képviselő azt mondta, a politikus nem tudott magyarázatot adni arra, hogy élettársa mitől szenvedett súlyos sérüléseket, ehelyett csak egy "szánalmas handabandázást" volt képes produkálni. A képviselőnek függetlenként ugyanúgy meg kell felelnie azoknak az elvárásoknak, amelyek a közélet és az Országgyűlés minden tagjára vonatkoznak, de Balogh József ezeken elbukott, ezért a PM felszólítja, hogy adja vissza mandátumát, mondjon le mentelmi jogáról és "életében először bátran és felelősségteljesen" nézzen szembe tetteivel - közölte.   

Dorosz Dávid hozzátette: a Fidesz eközben több mint egy éve "sunnyog" a családon belüli erőszakkal kapcsolatos törvény kapcsán, amivel áldozatok tízezreit hagyja cserben.   

A sajtótájékoztató előtt a politikus egy narancssárga szalaggal keresztben leragasztotta Balogh József képviselői irodájának ajtaját, amire több papírlapot is kitűzött olyan kérdésekkel, mint hogy "Függetlenként nem ciki a családon belüli erőszak?!", illetve "Függetlenként már lehet verni a nőket?!".  

Balogh József élettársát korábban a kecskeméti kórházban kezelték, ahová sajtóinformációk szerint azért került, mert a képviselő bántalmazta. Balogh József az Indexnek azt mondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát.