Megosztás
2013.9.4.

Bebizonyosodott, hogy az Orbán-Simicska rezsim ismét hazudott, ugyanis a Pető Intézet mégsem kapja meg a múlt héten megígért plusz 420 millió forintos költségvetési támogatást. Balog Zoltán és minisztériuma ráadásul mindenkit hülyének néz, hiszen korábbi információink is igaznak bizonyultak az intézmény épületeinek eladásával kapcsolatban. Az Együtt-PM azonnali vizsgálatot követel.

 a kép forrása: www.peto.hu

A múlt héten beígért „gyorssegély” félrevezetés, a 420 millió forint mindössze a 2013-2014-es tanévre szóló, a törvény által már korábban biztosított keretösszeg és nem extra támogatás, mely most megmenthetné a csődhelyzetből az intézményt.

Információinkat, mely szerint a kormány a Pető egyik épületébe költöztetné a GYEMSZI-t, az EMMI határozottan cáfolta. Azonban úgy tűnik, nem a mi gyanúnk, hanem a kormány cáfolata a „kacsa”. Ezek után újra felmerül, hogy a Fidesz-haverok az intézmény épülete helyén valóban lakóparkot építenének. A kormány készülő ingatlanpanamájára egyértelmű bizonyítékok vannak.

Megdöbbentő, hogy a maffiakormány a beteg gyermekeket segítő, nemzetközi hírű Pető Intézet tönkretételére készül. Az Együtt-PM azonnali vizsgálatot és az intézmény költségvetési helyzetének haladéktalan rendezését követeli! Miközben Orbánék tízmilliárdokat költenek stadionok építésére, mára odáig jutottunk, hogy gyermekink életéért kell nap mint nap aggódnunk.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő, az Együtt-PM társelnöke

 

Dombóvár, 2013.09.04