Párbeszéd
Megosztás
2017.7.5. |

A kormány a tavalyi költségvetésben bennragadt 90 millió forintot elveszi a szociális területtől, és azt a látványsportokra költi el idén. Felháborító, hogy miközben több, mint félmillió gyermek él szegénységben Magyarországon, addig Orbánék az aprópénzt is a haverok között osztják szét. A Párbeszéd írásbeli kérdéssel fordul a miniszterhez, hogy magyarázzák meg, miért kell ettől a területtől forrásokat elvenni.

Hazánkban legalább 50 ezer gyermek rendszeresen éhezik és kétszázezer gyermek alultáplált. Körülbelül 130 ezer gyermek él olyan lakásban, ahol még WC sincsen. Az összes nemzetgazdasági ágazatot tekintve pedig a szociális dolgozók keresete a legalacsonyabb, sokan a létminimumnál is kevesebbet, nettó 80 ezer forintot keresnek havonta.

A szociális területről a kormány az elmúlt hét évben több százmilliárd forintot vont ki és nem hajlandó emelni a 2008 óta változatlan összegű családi pótlékot, miközben kutatások bizonyítják, hogy ennek az ellátásnak érdemi szegénységcsökkentő hatása van.

A Párbeszéd felháborítónak tartja, hogy Orbán Viktor és maffiája a legelesettebektől is képes elvenni azt a kevés pénzt is, ami megmaradt a tavalyi költségvetésből, és azt Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes bűnözőnek osztják ki. A Párbeszéd írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltánhoz, hogy mondja meg, mégis miért nem lehet ezt a pénzt a rászorulóknak odaadni.

Budapest, 2017. július 5. 
Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke
országgyűlési képviselő

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!