Megosztás
2013.9.6.

Szabó Máté jelentésében aggályosnak ítéli az Országos Katasztrófavédelem Vezetőjének normatív utasításában foglaltakat, amelyek korlátozzák a hivatásos tűzoltók egyesülési jogát. Az Együtt-PM szerint ezek a tilalmak is alátámasztják azt, hogy a narancsuralom a rendvédelmi szerveknél is csak a félelemre épít és az állomány bedarálásában hisz.

 fotó:www.sxc.hu

Nem ez az első eset, ami bebizonyította Bakondi alkalmatlanságát: a tűzoltó egyesületek pályázati rendszerének anomáliái, a tűzoltóságok nagy hagyományú és elismertségű rendszerének szétverése, a szakma folyamatos megalázása illetve a március 15-i havazás alkalmával nyújtott szánalmas szakmai teljesítménye is mind ezt igazolják.

Bakondi nem szakmai hozzáértése miatt került az OKF élére: azért van a helyén mert Pintér Sándor hűséges haverja és régi fegyverhordozója. A miniszteréhez hasonlóan nem fejlődik, hanem omlik össze alatta a rendszer amit felügyelnie kellene. Megdolgozott érte, hogy a szeptemberben először kiosztásra kerülő Civil Citrom Díj esélyes várományosa legyen.

Az Együtt-PM elfogadhatatlannak tartja, hogy egy hozzá nem értő ember tönkretegye a tűzoltóságot és ellehetetlenítse az ott dolgozókat. A 2014-es kormányváltás után mindent meg fogunk tenni, hogy az Orbán-Pintér-i dúlás kárát helyreállítsuk, és anyagilag és erkölcsileg megbecsülté tegyük a tűzoltók és a rendvédelmi dolgozók munkáját.

 

Dorosz Dávid országgyűlési képviselő

az Együtt-PM szakpolitikusa

 

 

Budapest, 2013.09.06