Megosztás
2013.4.24.

Erőss Gábor blogja.

 

Tegnap én is az „Együtt. Magyarországért” egyik fapados buszával jártam az országot, konkrétan Siklóson, Szigetváron és Pécsett voltunk. Utcai beszélgetések, aztán fórumok.

 



Emberek.

Szigetváron, az ún. kitelepülésen (lásd: fotó) beszélgettem egy helybélivel, aki mellett 200-zal száguldott el a Fidesz lézerblokkolós Audija. (Vigyázat, metafora!)

Mesélte: infarktust kapott, lerokkant. A sok személyes sorstörténet egyike. Neki szerencséje volt, mert éppen betöltötte az 57-et, így nyugdíjba mehetett, békén hagyták. Mások, akik hasonló állapotban, helyzetben vannak, felülvizsgálatra várnak, vagy már felül is vizsgálták őket. Sokukat visszaküldték a munkaerőpiacra. 40%-ukat sorolták át a kevesebb pénzzel járó „rehabilitációs” kategóriába, vagy zárták ki teljesen minden ellátásból. S közben azt se felejtsük: Szigetvár esetében az ország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségéről van szó, ahol egyszerűen nincs munka! Nem mintha másutt olyan könnyű volna munkát találni a megváltozott munkaképességűeknek, normális rehabilitáció, átképzés stb. nélkül. Különben is pang a gazdaság.



Erőss Gábor blogján elolvashatja a folytatást.