Megosztás
2014.6.18.

…sajnos az adófizetők pénzéből

 

Egy hónapja öt kaszinót adott nászajándékba a Fidesz-kormány Orbán Viktor kedvenc filmproducerének, most babakelengyéül némi internetes szerencsejáték szolgál.

A megbízható (fideszbarát) cégek szerencsejáték-adóját felére, 10 százalékra csökkentené a fideszes Bánki Erik javaslatára a kormány. Persze összesen két ilyen cég van Magyarországon, és az egyik véletlenül Andy Vajnáé. Jó okunk van feltételezni, hogy a kormánynak nem más a célja, mint hogy Andy Vajna nászajándéka után most a babakelengyéjét is közpénzből fizessék ki a magyar családok.

Kettősen kedvező helyzetbe hozza tehát Andy Vajnát a kormány: nem elég, hogy bizonyosan csak az ő „megbízható” cége folytathat majd online sportfogadási tevékenységet, de még az adóját is felére akarják csökkenteni.

Ma ráadásul kiderült, hogy nem csupán az üzemeltetésen, de a jogi előkészítésen is a haverok nyerészkednek: a Varga Mihály vezette minisztérium csaknem háromszor annyit fizetett a szerződésekkel kapcsolatos jogi munkákra, mint az „elmúlt nyolc év” során a Pénzügyminisztérium.

Az Együtt-PM Szövetség azt követeli, hogy hozzanak nyilvánosságra minden, a kaszinókoncessziókkal kapcsolatos szerződést, és indokolják meg a rendkívül drága jogászkodást! Bánki Erik pedig vonja vissza ezt a felháborító javaslatot!

 

Budapest, 2014. június 18.

Együtt-PM Szövetség