Megosztás
2013.10.6.

A hétvégén két gyilkossággal gyanúsított személy szökött meg házi őrizetből, ahova fél évvel ezelőtt kerültek azért, mert letelt az a törvényben meghatározott négy év ami alatt ítéletnek kellett volna születnie az ügyben. Két hét alatt nemhogy rend nem lett, hanem az igazságszolgáltatás csődjét jelzi, hogy négy év alatt sem születik rablógyilkosság gyanúja miatt börtönben lévő emberek ügyében ítélet. Ezek után pedig a rendőrség nem képes a házi őrizetbe engedett gyanúsítottak szökését megakadályozni. Történik mindez úgy, hogy közben Geréb Ágnes is házi őrizetben van.

Ezek az események is a kormány és Pintér Sándor teljes szakmai kudarcát mutatják: a melldöngető nagy szavakat, pancser lépések, és teljes csőd követték.

Az Együtt – PM Szövetség azonnali vizsgálatot követel a belügyminisztertől és az igazságügy minisztertől: hogyan történhet meg az, hogy négy év alatt sem születik a lehető legsúlyosabb bűncselekmény miatt ítélet, és hogyan lehetséges, hogy az állítólag sok ezer fővel megemelt létszámú rendőri állomány arra sem képes, hogy a gyilkossággal gyanúsított emberek szökését megakadályozza. A vizsgálat elrendelésével párhuzamosan le is mondhatnak, amennyiben nem gondolják hogy rendben van, hogy egy ilyen ügy is politikai következmények nélkül marad.

 

Dorosz Dávid országgyűlési képviselő

az Együtt-PM szakpolitikusa

 

 

 

2013.10.06