Megosztás
2014.10.7. |

Az elmúlt időszakban sorra jelentek meg olyan sajtóhírek, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal által biztosított intézmények belső levelezései kiszivárognak a köztudottan kormányközeli Magyar Nemzethez. Ilyen volt többek között az Ombudsmani Hivatal ügye és ugyanígy az újságnál landolt az Ökotárs Alapítvány belső levelezése is. Az ilyen szivárgások komoly aggodalomra adnak okot. Az Együtt-PM nevében ezért írásbeli kérdéssel fordulok Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy megtudjuk, hogy hogyan fordulhatnak elő ilyen súlyos esetek, indítanak-e vizsgálatot és milyen objektumvédelmi intézkedéseket tesznek azért, hogy több ilyen kiszivárgás ne fordulhasson elő?

 

Székely László ombudsmant korábban Lázár János távozásra szólította fel azért, mert a Hivatal levelezést folytatott a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezettel a józsefvárosi Kék Pont Alapítvány tűcsereprogramjának megszüntetésével kapcsolatos vizsgálat során. A Parlament Igazságügyi Bizottsága nem talált hibát az ombudsmani vizsgálat lefolytatása során, azonban a levelezés kiszivárgása felveti a bűncselekmény gyanúját. Sőt, a legfrissebb információk szerint Hajas Barnabástól, a jelenlegi igazságügyi miniszter kabinetfőnökétől származhat a kiszivárgott ombudsmani levelezés. A kabinetfőnők a hír megjelenése után másnap le is mondott.

 

Az Ökotárs Alapítvánnyal szemben a kormány már hónapok óta háborút folytat és a civil szervezet működésének ellehetetlenítésével van elfoglalva. Amellett, hogy ez a koncepciós eljárás már önmagában is felháborító és jogszerűtlen, a szervezet belső levelezése szintén az említett újság szerkesztőségéhez került.

 

Az Együtt-PM a helyzet haladéktalan tisztázását várja a Minisztertől!

 

Szabó Tímea,

az Együtt-PM társelnöke