Szabó Tímea
Megosztás
2017.5.4. |

Egy nemzetközi civil szervezet szerint a gödi speciális otthonban kikötözik, éheztetik, kínozzák a fogyatékos gyermekeket. A Párbeszéd az intézmény működési engedélyének haladéktalan visszavonását követeli. A párt egy átfogó gyermekvédelmi törvénymódosítást terjeszt a parlament elé, és felszólítja a kormányt, hogy tartsa be a gyermekek védelméről szóló jogszabályokat!

A gödi otthon uniós forrásokhoz is hozzájutott az elmúlt években. Ebből is látszik, hogy a kormány a közpénzeket minden kontroll nélkül osztja szét a haveri szervezeteknek. Felháborító, hogy a fejlesztési pénzekből olyan intézmények is részesülnek, ahol gyermekeket kínoznak.

A Párbeszéd szerint az intézmény bezárásán túl annak minden uniós támogatást is vissza kell fizetni. Át kell tekinteni az ellátórendszer működését, és mindent meg kell tenni azért, hogy a fenntartók és a gyermekgondozással foglalkozó intézmények a törvényeket betartva működjenek. A párt írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltánhoz, hogy tisztázza: milyen azonnali lépéseket tesz a kormány.

A Párbeszéd törvényjavaslatában követeli továbbá, hogy a kormány az ENSZ gyermekjogi egyezményének megfelelően bővítse a gyermekek jogait, erősítse meg az alapellátást és a családok védelmét, illetve tegyen meg mindent azért, hogy a fogyatékkal élő gyermekek is családi körülmények között nőhessenek fel.

Budapest, 2017. május 4.
Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/


Csatlakozz, mert tenni kell!