víz
Megosztás
2018.3.22. |

A Párbeszéd megdöbbentőnek tartja, hogy az Orbán-kormánynak a magyar vízkincsről is csak az ellopható közpénz jut az eszébe. A kormányváltás után véget veszünk az állami vízvagyon gátlástalan fosztogatásának

Éppen a Víz világnapján pattant ki a botrány, hogy az Orbán-kormányzat egyik intézménye haveri alapon állami tőkejuttatást biztosított egy cégnek, amely Áder János köztársasági elnök kedvéért napelemes víztisztítókat fejleszt. A berendezéseket egyelőre még senki sem látta, de már százmilliókba kerülnek az adófizetők számára, és egyetlen értelmük, hogy az itthon a környezetvédelemre fittyet hányó államfő különféle nemzetközi zöldkonferenciákon szeretne a társaságukban fényképezkedni.

Hasonlóan viszonyul a Fidesz és az Orbán-kormány mindenhez, ami a vízzel kapcsolatos: nem a megőrzendő értéket, hanem az ellopható közjavakat látják benne. A közelmúltban ingyenes vízvételi lehetőséget adtak a pártközelbe privatizált korábbi állami földek tulajdonosainak. A Római partra lakóparkot álmodó Garancsi- és Mészáros cégek kedvéért gondolkodás nélkül feláldoznák a főváros utolsó természetese Duna-partszakaszát, az őrült projektet csak a választások miatt tették egy időre takarékra. A Balaton-partot fölparcellázták Tiborcz István és Mészáros Lőrinc cégei, a Duna élővilágát Paks 2 hűtése kedvéért teszik kockára.

A Párbeszéd szerint a választás eredményén múlik a magyar vízvagyon jövője. Ha maradnak Orbánék, akkor folytatódik a szabadrablás, de ha sikerül leváltani a kormányt, akkor a NER rablólovagjai nem férhetnek többé hozzá az ország egyik legértékesebb nemzeti vagyontárgyához, a vízkincshez. Az ellenzési párt a víz világnapján arra figyelmeztet: ma még ők vannak felül, de április 8-án megtapasztalhatják, hogy bármekkora is a vagyonuk, "azért a víz az úr".

 

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!