Megosztás
2014.8.12. |

Az Együtt-PM Szövetség önállóan indul a fővárosban, és önállóan köt kerületi szintű megállapodásokat

 

Az Együtt-PM Szövetség sajnálattal veszi tudomásul, hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP) nem fogadta el azt a megállapodást, amelyben a Demokratikus Koalícióval (DK) együtt a három politikai erő a múlt héten, a fővárost érintően megegyezett az őszi önkormányzati választáson való koordinált indulásról. Az Együtt-PM így önállóan indul Budapesten, és önállóan köt kerületi szintű megállapodásokat.

A pártszövetség sajnálatosnak tartja, hogy az MSZP döntésének következtében olyan helyzet áll elő Budapesten, amely nem jelent minden kerületet érintően jó megoldást. A szocialisták ezzel a lépésükkel veszélybe sodorták az ellenzéki erők budapesti megerősödését, és lehetnek olyan nyerhető budapesti kerületek is, amelyekben több demokratikus ellenzéki polgármester-jelölt áll majd szemben a Fidesz jelöltjével.

Az Együtt-PM Szövetség továbbra is eltökélt abban, hogy a jelenlegi korrupt fideszes városvezetőkkel szemben több, új, ellenzéki polgármester legyen a fővárosban – összhangban a budapesti választópolgárok akaratával és érdekével. Mindeddig az Együtt-PM átfogó szerződés megkötésére törekedett, és erre a múlt hétfői megállapodás alapján volt is esély, mostantól azonban az önkormányzati választási jelöltállítási időszak kezdetéig kerületi szintű megállapodások megkötése a cél. A főpolgármester-jelölt személyét illetően az Együtt-PM továbbra is dr. Falus Ferencet támogatja.

Budapest, 2014. augusztus 12.

 

Együtt-PM Szövetség