Karácsony Gergely
Megosztás
2017.7.21. |

A Párbeszéd azt javasolja, hogy a Magyar Nemzeti Banknak a hitelek forintosításból származó teljes nyereségét fordítsák a devizahitelesek megsegítésére. A párt azt is kéri, hogy a nehéz helyzetbe került adósok megmentésének érdekében gyorsítsák fel a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. működését.

    Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, lassan nem telik el úgy nap, hogy Matolcsy György és az általa vezetett MNB "kétes ügyei" ne kavarnák fel az állóvizet. A példákat soroló politikus szerint a jegybankelnök "kvázi családi vállalkozásként" üzemelteti a Magyar Nemzeti Bankot, a nyereséggel pedig úgy bánik, mintha a zsebpénze lenne.
    Eközben idén rekordot döntött a kilakoltatások száma, jelenleg körülbelül 150 ezer hitelesnek van kilencven napon túli elmaradása - hangsúlyozta. Az MNB nyeresége viszont részben éppen a devizahitelek forintosításából származik, mert a kormány úgy mentette meg a hiteleseket, hogy majdnem "belegebedtek" - emelte ki.
    Karácsony Gergely kijelentette, hogy ha kormányra kerülnek, eltávolítják Matolcsy Györgyöt a jegybank éléről. Az MNB elnökének majd "nagyon komolyan kell magyarázkodnia majd a nyomozóhatóságok előtt, és azt gondolom, hogy az elkövetkező éveket valószínűleg nem szabadlábon kell, hogy töltse" - fogalmazott. Emellett pedig "szét kell zavarni" az MNB felügyelőbizottságát - jelentette ki.

 

Budapest, 2017. július 21., péntek (MTI)

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!