Karácsony Gergely
Megosztás
2017.7.6. |

Meg kell állítani Parragh László ámokutását, amellyel nem csak a magyar vállalkozások, de most már a gyermekeink jövőjét is tönkre akarja tenni. A Párbeszéd szerint a gimnáziumokat nem bezáratni kell, hanem inkább növelni a férőhelyeik számát; a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pedig legyen csak egy a sok munkaadói érdekképviselet közül. 

Parragh László csempekirály a NER egyik legbefolyásosabb, ám egyúttal a legkártékonyabb embere is, tekintve azt, amit a vállalkozások és az oktatás terén hangoztat. A Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara ahelyett, hogy a magyar kis és középvállalkozások esélyeit növelné, éppen ahhoz asszisztál, hogy ezeket a vállalkozásokat megsarcolja és tönkretegye, miközben az oligarchák nagyvállalkozásainak jelentős kedvezményeket biztosít. 

Ma Magyarországon az  érettségizettek körében a legalacsonyabb a munkanélküliség, és  az érettségivel rendelkezők sokkal többet keresnek. Ha a gazdaság fejlődését akarjuk támogatni az oktatáspolitikával, akkor fejlesztenünk, és nem leépítenünk kell azt.

A Párbeszéd azt javasolja, hogy a gimnáziumok bezárása helyett meg kell szüntetni az iparkamara köztestületi jellegét, és a kötelező kamarai tagságot és az azzal járó 5000 Ft-os tagdíjat, továbbá helyre kell állítani a munkavállalók és munkaadók demokratikus képviseletét. Az oktatásban pedig elengedhetetlen a képzések fejlesztése és a bérek emelése.

Budapest, 2017. július 6.
Karácsony Gergely
a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje
társelnök


Ismerd meg a 
Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!