Megosztás
2015.6.29. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint az az információszabadságról szóló törvény javasolt módosításával az  Orbán-kormány újabb szöget ver a demokrácia koporsójába - mondta a párt társelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

 

 

    Szabó Tímea úgy fogalmazott: az indítvánnyal a Fidesz megpróbálja ellehetetleníteni a kormányzati és kormányközeli "lopások és rablások" illetve a korrupciós ügyek felderítését.
    A független képviselő szavai szerint az adatigénylés költségtérítésének kiterjesztése is elfogadhatatlan, de ez a rendelkezés "csak a jéghegy csúcsa".
    A politikus "feketeöves aljasságnak" nevezte, hogy korlátozzák a döntéselőkészítő adatok nyilvánosságra hozatalát, ugyanis a jogszabály elfogadása után "minden adatkikérést meg lehet tagadni" - emelte ki. Szintén aggályosnak tartotta a szerzői jogvédelemhez fűződő adatigénylés szabályozást, miközben alaptörvénybe ütközőnek minősítette, hogy továbbra sem lesz hatékony titokfelügyelet.
    A PM azt követeli, hogy vonják vissza az "aljas" és alaptörvénybe ütköző indítványt, ha ezt nem teszik meg, akkor a párt Áder János köztársasági elnökhöz illetve az Alkotmánybírósághoz fordul az ügyben - jelentette be.