Megosztás
2022.6.1. |

 

A Párbeszéd régóta javasolja, hogy az igazságos közteherviselés jegyében nagyobb mértékben adóztassák meg a multinacionális és nagyvállalatokat, ezekről számos javaslatot nyújtottunk be a parlamentnek az elmúlt években! De szükségesnek látjuk a nagy magánvagyonok, a luxusfogyasztás, a spekulációs tőkemozgások, az arctalan magántőkealapok, az állami közbeszerzések NER-es nyerteseinek, a környezetszennyező nagyvállalatoknak a megadóztatását is!

Egyetértünk a felesleges, pazarló állami beruházások felfüggesztésével, de nem elég azok átütemezése, hanem le kell állítani a Paks2-beruházást, a Budapest–Belgrád-vasútvonal és a Fudan elitegyetem kínai hitelből kínai cégekkel való építését, a Fertő-tavi pusztítást, a Városliget beépítésének folytatását!

Ezeket a forrásokat azonban klímavédelemre és szociális biztonságra kell fordítani! A klímavédelem keretében társasházi lakások, családi házak energiahatékonysági felújítására, a zöldenergia-előállítás bővítésére, a szociális biztonság keretében a dübörgő infláció sújtotta alacsony keresetűek kompenzálására, pedagógusok, egészségügyi, szociális, kulturális és egyéb dolgozók bérfejlesztésére!

 

Tordai Bence,

a Párbeszéd frakcióvezetője

 

(Fotó: pixabay.com)