Megosztás
2014.7.10.

Jelöltet állít az Együtt-PM Érpatakon

 

 

Az Együtt-PM a demokráciát helyreállítani képes, elkötelezett, jogvédő múlttal rendelkező jelöltet indít a botrányairól elhíresült Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármesterrel szemben, aki szorosan együttműködik a Jobbikkal, emellett a helyi vezetésben a Fideszhez szorosan kötődő személyek is szerepet kapnak. Orosz Mihály Zoltán az a polgármester, aki legutóbb a Budapest Pride-on hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy ellentüntetőként fel akart mászni az egyik kamionra, korábban pedig a Nyíregyházi Bíróság épülete előtt ügyésznek öltöztetett bábukat akasztott fel.

 

Az Együtt-PM azért támogatja Szőllősi Gábor jelölését, mert csakis egy hiteles, a helyi viszonyokat jól ismerő, elkötelezett ember képes felszámolni azt az érpataki modellt, ami véleményünk szerint antidemokratikus, elnyomó, a hátrányos helyzetű emberek kiszolgáltatottságával visszaélő, a helyieket rettegésben és félelemben tartó politikára épít. Ezzel szemben egy demokratikus, a békés együttélést, a demokráciát és az emberi jogokat tiszteletben tartó alternatívát állít a Fidesz kétkulacsos, a helyiek megosztásán és megfélemlítésén alapuló politikával szemben.

 

Szőllősi Gábor Érpatakon született, itt nőtt fel, jelenlegi is itt él. Matematika-fizika szakos tanár, a TASZ-szal együttműködésben négy évig látta el a helyi emberek védelmét, idén Raoul Wallenberg-díjjal tüntették ki az Érpatakon végzett munkájáért.

 

Szőllősi Gábort folyamatos támadások, fenyegetések érték az elmúlt években: több száz feljelentést tett ellene Orosz Mihály Zoltán polgármester; és háza ablakát is többször betörték.

 

Szőllősi Gábort az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség is támogatja, amely a megye polgármestereinek összefogásából alakult. A szervezetnek 2002 óta vannak képviselői a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlésben, egyedüli civil szervezetként.

 

 

Együtt - PM Szövetség

 

 

 

 

 

Budapest, 2014. július 10.