Megosztás
2016.12.10. |

December 10-e az emberi jogok világnapja. Magyarországon nincs mit ünnepelni, hiszen a kormány évek óta emberek millióinak jogait dózerolja le. Mindennapos a dolgozó emberek kilátástalansága, a hajléktalan és a fogyatékossággal élő emberek nélkülözése, gyermekek százezreinek éhezése, a rossz betegellátás miatt idősek szenvedése.  A Párbeszéd megoldása az Alapjövedelem bevezetése. Amíg ez megvalósul a párt nem nézi tétlenül a téli krízisidőszakban még jobban sújtott emberek szenvedését. A párt már harmadik éve február végéig minden szombaton több száz adag meleg ételt oszt ki a nélkülözőknek.

1948. december 10-én az ENSZ fogadta el az emberi jogokról szóló egyetemes nyilatkozatot, amely olyan alapvető jogokat rögzít, mint az élethez vagy a szabadsághoz való jog, a vélemény és kifejezés szabadsága, a törvény előtti egyenlőség, továbbá élelemhez, neveléshez és munkához való jog.

Magyarországnak nincs túl sok oka az ünneplésre, hiszen a kormány olyan embertelen politikát folytat, amely csak saját gazdagjainak kedvez. KSH adatok szerint ma másfélmillió ember havi nettó jövedelme kevesebb 55 ezer forintnál, közel négyszázezer ember alig keres 70 ezer forintot. A nagycsaládosok körében ötven százalékosra nőtt a szegénységi arány. A harmincezer hajléktalan embert a kormány nem segíti, hanem üldözi. A méltó megoldást az alapjövedelem bevezetése jelentené.


Budapest, 2016. december 10. 
Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke,
országgyűlési képviselő

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!