Karácsony Gergely
Megosztás
2017.6.15. |

A Párbeszéd az elszalasztott béremelés költségvetésének tartja a jövő évi büdzsét, amelyről csütörtökön szavaz a parlament.

    A gazdaság az uniós pénzek beáramlásának köszönhetően növekedő pályán van, és ez lehetőséget biztosítana arra, hogy a kormány kompenzálja az elmúlt években okozott károkat, de a Párbeszéd ennek nyomát sem látja - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely társelnök.
    Szerinte az adórendszer átgondolásával és a közszférából kivont százmilliók visszapótlásával jelentős béremeléseket lehetne végrehajtani, de a jövő évi költségvetés legfőbb kedvezményezettjei a magas keresetűek. 
    Miközben a kisvállalatoknak még az adócsökkentések ellenére is magasabb munkáltatói terheket kell fizetniük mint tavaly, a nagyvállalatok örülhetnek a kilenc százalékos társasági adónak - fogalmazott a zuglói polgármester. Hozzátette, hogy 2018 az elszalasztott szociális fordulat éve is lesz, mert a kormánynak lehetősége lenne arra, hogy az elmúlt hét évben kivont százmilliárdokat visszapótolja a szociális ágazatba, de a kabinet az emberek helyett nagy kormányzati beruházásokba, például a paksi bővítésre, stadionépítésekre vagy a Várba költözésre költ.

 

Budapest, 2017. június 15., csütörtök (MTI)

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!