Megosztás
2016.2.17. |
 A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint az eladósodás és a szűkölködés évei következnek Budapesten a város idei költségvetése alapján.
 
    Karácsony Gergely, az ellenzéki párt budapesti képviselője, Zugló polgármestere szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón elmondta, a büdzsén jól látszik, hogy Budapest kimarad az uniós fejlesztési forrásokból, továbbá az is, hogy a kormány politikája és a rezsicsökkentés mekkora károkat okoz.
    Miközben a kormány különböző sport- és más kimelt beruházásokat sok milliárd forintokkal támogat, addig például a 3-as metró felújítása csak hitelből valósítható meg - fejtette ki, hozzátéve, ez is azt mutatja, hogy a költségvetés hitelfelvétel és vagyonfelélés nélkül nem állja meg a helyét.
    Karácsony Gergely további intézkedéseket sürgetve kitért a szmogriadóról szóló rendelet napközben tervezett módosítására is. A PM a Levegő Munkacsoporttal közösen kidolgozott indítványában azt kezdeményezi, hogy a főváros térjen vissza ahhoz a korábbi gyakorlathoz, amely alapján szogriadó idején a páros és páratlan rendszámmal rendelkező autók váltott napokon közlekedhetnek - fejtette ki az ellenzéki képviselő, aki szerint a szmogriadó alatt a robogóknak sem lenne szabad közlekednie a nagykörúton belül, ahol azonban a tömegközlekedést ingyenessé kellene tenni.
 
 
Budapest, 2016. február 17., szerda (MTI)