Megosztás
2013.7.3.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség kiáll a jogegyenlőség és a társadalmi egyenlőség mellett, ezért támogatja a Budapest Pride programsorozatot, és arra buzdítja szimpatizánsait, hogy vegyenek részt a hétvégi felvonuláson.
Ma hazánkban a kisebbségek helyzete aggasztó, segítségre és támogatásra a jelenlegi kormánytól nem számíthatnak. A rezsim kétharmados többségével visszaélve, az LMBTQ-közösség tagjairól tudomást sem véve hoz diszkriminatív és jogfosztó döntéseket, ahogyan azt az új Alaptörvény vagy a Ptk. megalkotásakor is tette. Az Együtt-PM Szövetség kiáll azok mellett, akiket az Orbán-Simicska rezsim nem tart méltónak arra, hogy a társadalom egyenlő tagjai legyenek. A Szövetség minden érzelmi közösséget családnak tekint. Támogatjuk az LMBTQ emberek jogainak kiterjesztését, hiszen nem csupán társadalmi, de jogegyenlőségre is törekszünk.
Egy boldog és egészséges Magyarországot képzelünk el, ahol a szexuális orientációja miatt senki sem szégyenkezhet. Gyermekeinknek és önmagunknak is tartozunk azzal, hogy egy élhető és befogadó országot teremtsünk, ahol minden ember ugyanolyan érték - az állam számára is.

Szabó Tímea
Az Együtt-PM Szövetség elnökségi tagja

Forrás: MTI