Megosztás
2013.8.15.

Mai sajtóhírek szerint felettesei zsarolták meg az áprilisban történt izsáki gyilkosság koronatanúját, így kényszerítve őt hamis tanúzásra. A román állampolgárságú Bara Józsefet, akit kisebb lopással vádoltak, kihallgatásán két rendőr agyonverte az izsáki rendőrőrsön. Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Szövetség követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a történtekről készült jelentést.

Az ügy több dologra is rávilágít: Pintér Sándor évek óta félelemben és megaláztatásban tartja a magyar rendőröket, ennek köszönhetően romlott a munkamoráljuk és rengeteg támadás éri őket. A baj oka azonban nem a rendőrök munkája, hanem a Nemzeti Szétesés Rendszerében működő rossz irányítás és jogrendszer, ami Orbán és Simicska körein kívül senkit sem véd.

Az Együtt-PM szerint a jövőben három egyszerű intézkedéssel véget lehetne vetni a hasonló ügyek kialakulásának: kamerát kell elhelyezni a kihallgató helyiségekbe, meg kell erősíteni a Független Rendészeti Panasztestület hatásköreit és érvényt kell szerezni a védelemhez való jogot érintő alkotmánybírósági határozatnak.

Amíg az Orbán-kormány a „szegényeknek semmi jogot, csak büntetést” társadalmát építi, addig nem fog javulni a helyzet. Az Együtt-PM felháborítónak tartja a történteket és újfent követeli az ügyről készült jelentés nyilvánosságra hozatalát!

 

Budapest, 2013. augusztus 15.

 

Dorosz Dávid országgyűlési képviselő,

az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért szakpolitikusa

és

Szabó Tímea országgyűlési képviselő,

az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért társelnöke