Megosztás
2015.7.11. |

Hiába fordult Szabó Tímea, a PM társelnöke az Állami Számvevőszékhez a keszthelyi kikötő zavaros magánosítása ügyében. Úgy tűnik, a Domokos László, korábbi fideszes képviselő által vezetett ÁSZ sem hajlandó vizsgálni az Orbán-család gyanús ügyleteit.

 

Szabó Tímea azzal fordult az ÁSZ-hoz, hogy vizsgálja meg a keszthelyi önkormányzat gazdálkodását, különös tekintettel a keszthelyi kikötő eladására. A kikötő korábban jóval a piaci ár alatt került Orbán Viktor veje, Tiborcz István cégének tulajdonába, ami az önkormányzati vagyon elkótyavetyélésének minősített esete.

 

Az ÁSZ elutasító válaszában a kormányzati ellenőrzésre, illetve az önkormányzati belső ellenőrzési rendszerre mutogat. Az önellenőrzés lehetőségének felvetése egyenesen komikus, ám a mai Magyarországon sajnálatos módon egyetlen kormányszervtől sem várhatjuk el reálisan, hogy a kormányfő vejét vizsgálja.

 

Miután az elvileg független intézmények, a korábbi fideszes képviselőjelölt, Polt Péter vezette Ügyészség, és a korábbi fideszes képviselő vezette Számvevőszék is megtagadták a vizsgálatot az ügyben, kimondhatjuk: ma Magyarországon egyeseknek akadálytalanul és büntetlenül lehet ellopni a közpénzt, megdézsmálni a közvagyont.

 

A PM úgy látja, egyedül az általunk az utolsó paragrafusig kidolgozott, a Korrupcióellenes Ügyészséget létrehozó törvény elfogadása jelenthet hatásos eszközt a közpénzeket elszívó Orbán-rezsim ellen.

 

Budapest, 2015. július 11.

 

 

PM Sajtó