Szabó_Rebeka_sajttáj_2014
Megosztás
2015.1.9. |

Szabó Rebeka nyílt levéllel fordul Áder Jánoshoz többek között azért, hogy a köztársasági elnök lépjen fel annak érdekében, hogy az Orbán-kormány komolyan vegye a környezetvédelmet - mondta a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

 

    A zuglói alpolgármester azt mondta, az államfő láthatóan próbál "valamiféle környezetvédelmi profilt alkotni hivatalának", és deklarálja, hogy a klímavédelem, a jövő nemzedékek és a fenntarthatóság érdekében akar cselekedni.
    Levelében egyebek között arra kérdez rá - ismertette Szabó Tímea -, a köztársasági elnök tud-e arról, hogy az Orbán-kormány mindent megtesz a nemzeti parkok tönkretételéért, a környezetvédelemnek nincs kormányzati képviselete, megszüntették a jövő nemzedékek ombudsmani hivatalát, a kormánynak nincsen klímapolitikája, a kvótabevételeket nem megfelelő célra fordítják. Az ellenzéki politikus az iránt is érdeklődik, hogy Áder János mit kíván tenni annak érdekében, hogy a párizsi klímacsúcson a magyar kormány progresszív és kezdeményező módon lépjen fel.

 

 Budapest, 2015. január 9 - MTI -