Megosztás
2014.4.25. |

 

A Kúriához való fordulásunknak jogtechnikai jelentősége van, tehát valójában az Alkotmánybíróság elé szeretnénk ezt az ügyet vinni. A Kúria megállapítja, vagy a Kúriánál tulajdonképpen megtámadjuk azt a döntést, ami a listás mandátumok kiosztásáról szól. A Kúria valószínűleg nem fog tudni mást tenni, mint azt mondja, hogy rendben van úgy, ahogy jelenleg ismerjük ezeket a számokat és itt, mivel alkotmányos dilemmák merülnek föl ezzel az üggyel, ezért megyünk tovább az Alkotmánybírósághoz. Ez a lehetséges út ahhoz, hogy eljussunk az Alkotmánybírósághoz.

Tehát a Kúriához való fordulásnak jogtechnikai jelentősége van.

 

Kálmán Olga: nem akart európai parlamenti listára se kerülni, itthon szeretne politizálni. Azt nem tudom, hogy akar-e mondjuk fővárosi politikus lenni, vagy esetleg főpolgármester-jelölt lenni? 

Karácsony Gergely: az Együtt-PM Szövetség még nem hozta meg a személyi döntését azzal kapcsolatosan, hogy kit jelöl főpolgármesternek, és ez a döntés folyamatban van. És bár kétségtelen, én is nyilván olvasok újságot és az én nevemet is láttam ezeket, mint lehetséges jelölt, de ezek ilyen bérjóslások, tehát én ezeket nem is szeretném most kommentálni, mert ez egy kényes kérdés, hogy egy párt dönteni akar egy személyi kérdésben, akkor az adott személy az ne kommentálja a vele kapcsolatos kósza híreket. Tehát lesz erről egy döntés és én egyébként érzek magamban még tenni akarást, hogy politizáljak tovább.

 

További részletek itt: http://www.atv.hu/videok/video-20140424-karacs