Megosztás
2013.6.16.

A mi számunkra minden nap az apák napja (is). Ezért fogalmaz úgy az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért szövetségi megállapodása, hogy minden apa egyenértékű – azok is, akik nem házasodtak össze partnerükkel, és ezért szeretnénk ösztönözni azt is, hogy az apák és az anyák osszák meg a GYES-t egymás között

Az apák számára különösen fontos az a kiterjesztet családfogalom, amit az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért képvisel. Meg kell szüntetni azt a kormányzati gyakorlatot, amelyik rá kívánja erőltetni a fiatalok számára az együttélés egy meghatározott jogi formáját. Számunkra minden tartós érzelmi közösség érték, mi mindegyiket családnak tekintjük. A gyermekek között nem lehet különbséget tenni abban a tekintetében, hogy a szüleik milyen formában kívánnak együtt élni.

Segíteni szeretnénk a korai kötődés kialakulását, az érzelmi kötelékek szorosabbra fűzését apák és gyerekük között. Ezért javasoljuk, hogy az apák minél korábban bekapcsolódjanak a gyermeknevelésbe, és az anyák minél rugalmasabban térhessenek vissza a munka világába, a GYES szabályainak átalakításával ösztönözzük, hogy a gyermek születésétől számított 36 hónapból legalább hármat az apa töltsön otthon a kisgyermekkel.

Boldog apák napját kívánunk – ma és az év minden napján!

 

2013. június 16.

 

Szabó Tímea, a PM társelnöke, országgyűlési képviselő

és Erőss Gábor, a PM Társadalompolitikai kabinetjének vezetője

 

Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség