Állatkínzásra buzdítanak Semjén vadászlapjában
Megosztás
2017.9.15. |

A Párbeszéd büntetőfeljelentést tesz állatkínzásra való felbujtás miatt, és nyílt levélben szólítja fel Semjén Zsoltot, illetve a Vadászati Védegyletet Magyarország törvényeinek betartására a szervezet lapjában megjelent, állatkínzásra felbujtó cikk ellen. Felháborító, hogy a vadászlobbinak mindent lehet, még arról is írhat, hogyan kell macskakölyköket megkínozni.

A Semjén Zsolt által elnökölt Országos Magyar Vadászati Védegylet lapjában, a Nimród magazinban konkrét állatkínzásra való felbujtás jelent meg a napokban. Az újság képein látszik, ahogyan a cikk szerzője írásban is részletezi, hogyan kell szigetelőszalaggal beragasztott szájú, sebzett kóbor macskával "kiképezni" kotorékvadászatra a terrier kutyát. 

A Párbeszéd felháborítónak tartja, hogy van olyan lap, amelyik nyíltan állatkínzásra buzdítja olvasóit, ezért feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen állatkínzásra való felbujtás miatt. A Párbeszéd nyílt levélben szólítja fel a Semjén Zsolt szárnyai alatt működő szervezetet a magyar törvények betartására, és tovább folytatja 'Ne lőj, ne ölj' elnevezésű kampányát az állatok védelmében.

A párt a fentieken túl a Médiahatósághoz fordul, hiszen a hatályos médiatörvény szerint a sajtószabadság gyakorlása nem jelenthet bűncselekményre való felhívást. Márpedig az állatkínzás bűncselekmény, ezt szerencsére még a Semjén által támogatott vadászlobbinak sem sikerült megváltoztatnia.

Budapest, 2017. szeptember 15.

Szabó Rebeka
a Párbeszéd szakpolitikusa

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!