alapjovedelem
Megosztás
2016.6.6. |

Svájcban már szavaztak, itthon két év múlva dönthetnek az emberek az Alapjövedelem bevezetéséről. A Párbeszéd Magyarországért szerint a hazai háromnegyedes Alapjövedelem-támogató többség megérdemli, hogy akaratát megvalósítsa a következő kormány.
 
Míg Svájc a közvetlen demokrácia fellegvára, Magyarország az Orbán-rezsim alatt putyinista önkényuralmi rendszerré vált. De amíg nem számolják fel végleg a szabad választásokat, van rá lehetőség, hogy az emberek döntsenek a legfontosabb kérdésről: kiszolgáltatottság vagy Alapjövedelem?
 
A Párbeszéd Magyarországért közössége úgy látja, 2018-ban a választás tétje az kell legyen: elismerjük és támogatjuk-e az emberek törekvését a biztonságra és az emberhez méltó életre, vagy továbbra is hagyjuk, hogy a Fidesz a hatalmi érdeke miatt szembe menjen a nagy többség akaratával.
 
Míg a jólétben élő svájciaknak csak negyede, a nagyrészt hónapról hónapra vegetáló magyarok háromnegyede támogatja az Alapjövedelem bevezetését. Ezért a következő időszak feladata nem más, mint elérni, hogy a magukat demokratikusnak gondoló pártok is felsorakozzanak a közvélemény által is elsöprő arányban támogatott, a Párbeszéd Magyarországért által részletesen kiszámolt és bizonyítottan megvalósítható javaslat mögé.
 
A Fidesz-kormány láthatóan nincs tisztában a Párbeszéd Magyarországért javaslatának részleteivel,  Szabó Tímea, társelnök éppen ezért hívta Kósa Lajost nyilvános vitára az Alapjövedelem hazai bevezetéséről.
 
A nincstelenség felszámolása, a mindenkire kiterjedő biztonság megteremtése és a kis- és közepes jövedelmek emelése: ezt jelenti Magyarország számára az Alapjövedelem.
 

Budapest, 2016. június 6.
Tordai Bence,
a Párbeszéd Magyarország szóvivője

 

Írd alá az Alapjövedelem bevezetését támogató petíciót!

  Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!