Karácsony Gergely
Megosztás
2018.3.8. |

 Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltja a mai sajtótájékoztatóján közölte: rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezik a 13. havi nyugdíj és az igazságos rezsicsökkentés bevezetéséért. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az LMP-vel közös kezdeményezésről azt mondta, a rendkívüli ülésen kimondatnák a kormánypártokkal, hogy be kell vezetni az átlagnyugdíj összegével, körülbelül 120 ezer forinttal azonos mértékű 13. havi nyugdíjat.

 

 Az elmúlt években a nyugdíjak növekedése messze elmaradt attól, amit a gazdaság teljesítménye lehetővé tett volna. Az energiaárak pedig jóval kisebb mértékben csökkentek, mint amit a világpiaci árak lehetővé tettek volna. Orbán Viktor az elmúlt 8 évben gyakorlatilag teljhatalommal irányította az országot, nagyon sokat tehetett volna azért, hogy a magyarok kevesebb rezsit fizessenek, több nyugdíjat kapjanak.

 

 A Fidesz nem olyan régen már leszavazta a javaslatunkat, ennek ellenére az MSZP-Párbeszéd most az Országgyűlés összehívását kezdeményezi a 13. havi nyugdíj és az igazságos rezsicsökkentés bevezetéséért!

 

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!