Tordai Bence
Megosztás
2017.3.2. |

Lázár János szerint aki képes rá, az dolgozzon, ezért nem támogatja az Alapjövedelmet. A Párbeszéd tudja: sokan anyagi okokból nem képesek dolgozni, vagy nem tudnak tanulni, hogy később értékesebb munkát végezhessenek. A miniszter antikommunistának nevezi magát, de közveszélynek tartja a „munkakerülést”, amiért a kommunista rendszerben börtönözték be az embereket.

Megtisztelő, hogy a Párbeszéd Alapjövedelem-programját Orbán Viktor „modern és ravasz támadásnak” tartja az ósdi és embertelen Fidesz-rezsim ellen, és hogy úgy gondolja, a hátunk mögött áll a teljes európai baloldal. Valóban: az Alapjövedelem támadás a munkakényszer és kizsákmányolás milliókat kiszolgáltatottságba taszító világa ellen. A Párbeszéd azért dolgozik, hogy a 19. századi jövőkép helyére a tudás társadalmát állítsuk – ennek eszköze az Alapjövedelem is.

Lázár János mai kísérlete, hogy az Alapjövedelmet a segélyekkel mossa össze, szánalmasan gyengére sikerült. Az Alapjövedelem egy mindenkinek járó alapjog, ami lehetővé teszi azt, hogy mindenki képes legyen a munkára vagy a tanulásra. Az Alapjövedelem nem csak a szegényeket segíti, hanem a kis-közepes keresetű dolgozóknak is jelentős anyagi előrelépést jelent.

Értjük, hogy Lázárnak, aki egy vadászatra több milliót költ el, nem számít, hogy 30 ezer forinttal többet vagy kevesebbet visz haza, de a mai Magyarországon ez millióknak létkérdés. Ezért is támogatja az emberek 76 %-a az Alapjövedelmet.

 
Budapest, 2017. március 2.
Tordai Bence
a Párbeszéd szóvivője

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!