szegénység
Megosztás
2017.11.29. |

A Párbeszéd ételosztására reagálva az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében nem tudta érdemben cáfolni azt az értesülést, hogy megtiltanák a civileknek és politikai pártoknak az ételosztást. A kormány a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programra hivatkozik, amelynek a pályázatait eleve két év késéssel írták ki, sőt a mai napig nem tudjuk, jutott-e abból rászorulóknak. A Párbeszéd Balog Zoltán minisztériumához fordul.

A program célja, hogy élelmiszercsomagokat, tűzifát, valamint ruhát osszanak az arra rászorulóknak és segítsék a hajléktalanokat. A mélyszegénység ugyanis több, mint egymillió embert érint hazánkban, köztük több százezren gyermekek. A kormánynak már több, mint egy éve el kellett volna kezdenie a programot, de januárban kiderült, hogy a sikertelen közbeszerzések miatt nem tudták elindítani azt, az azóta új pályázatok eredményeiről pedig a mai napig nem közöltek semmilyen információt. A projekt összesen 34 milliárd értékben támogatná a legelesettebb embereket.

A Párbeszéd szerint a kormány egyszerűen gúnyt űz a szegényekből, amikor erre a programra hivatkozva akar kibújni az alól, hogy a jövőben betiltaná az ételosztásokat nem állami szervezetek számára. Írásbeli kérdéssel fordulunk az Emberi Erőforrások Minisztériumához, továbbá haladéktalanul kikéri a rászorulóknak szánt programra vonatkozó adatokat.

Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke, 
országgyűlési képviselő

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!