offshore-adó
Megosztás
2017.11.8. |

Miközben a világ népei nyomorognak és magyarok százezrei éheznek, a „Paradise-iratok” tanulsága szerint az angol királynő mellett az Orbán-haverok és a magyar pénzügyi elit egy része is érintett az újabb adóelkerülési botrányban. A Párbeszéd offshore-adót és forrásadót vet ki az adóelkerülőkre, az ebben érintett cégek nem kaphatnak többé állami támogatást, a képviselőknek és kormánytagoknak pedig törvényileg tiltjuk meg az offshorozást.

 

Orbán ellenzékben még folyamatosan ostorozta az offshore-lovagokat, aztán offshore-kormányt alakított. A testvére, Győző, kormányának tagjai, Mikola István és Rogán Antal, Fidesz-képviselők, Horváth Zsolt és Kerényi János, és Orbán bizalmasa, Nagy István nagykövet is az offshorozók között van.

 

Az adóparadicsomok körül a magyar pénzügyi-gazdasági elit olyan prominenseinek a nevei is felmerültek, mint Demján Sándoré és Csányi Sándoré. Mindeközben az iskolákban nincs tornaterem, a kórházakban nincs orvos és ápoló. A hazai és globális elit dőzsöl, a nép nyomorog.

 

A Párbeszéd visszaállítja a Fidesz által eltörölt offshore-adót. 30%-os forrásadót vetünk ki az ilyen cégeknek átutalt díjakra és kamatokra; választott képviselőknek, kormánytagoknak és köztisztviselőknek törvényben tiltjuk meg az offshorozást. A közbeszerzésekből, uniós és magyar állami támogatásokból pedig kizárjuk az offshore cégekkel üzletelőket.

 

 

Dr. Erőss Gábor

a Párbeszéd elnökségi tagja, józsefvárosi önkormányzati képviselő

Budapest, 2017. november 8.

 

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!