Megosztás
2021.4.28. |

 

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője magabiztosan győzött Óbuda-Békásmegyer egyéni képviselőjeként a 2018-as országgyűlési választáson – országos összevetésben a második legjobb eredményt érte el az ellenzéki jelöltek közül –, és 2022-ben, az MSZP támogatásával folytatná a négy évvel ezelőtt megkezdett munkát Budapest 10. választókerületében.

– Aki ismer, tudja: nem vagyok sem ijedős, sem eltéríthető attól a céltól, hogy leváltsuk az Orbán-kormányt. Számomra nem kérdés: közösen kell legyőznünk Orbán Viktort és korrupt rendszerét, hogy egy igazságosabb, szolidárisabb, élhetőbb és zöldebb Magyarországot építsünk.

Szabó Tímea több mint tíz éve küzd a parlamentben és azon kívül ezekért a célokért. Képviselőként, született óbudaiként naponta találkozik az embereket érintő problémákkal, amelyek megoldásáért kitartóan harcol. Számos sikert ért el az óbudaiakat és békásmegyerieket érintő legfontosabb ügyekben, így jelentős szerepe volt abban, hogy a hatalom emberei meghátráljanak a Római-partot és a Hajógyári-szigetet ért nyomulásuk során. Most is több fronton küzd a harmadik kerületi polgárokért, akiknek az egészségügyi ellátásától – az orvosi rendelők felújítását ért elvonások miatt – hárommilliárd forintot vett el a kormány a koronavírus-járvány alatt.

A Párbeszéd társelnökeként rengeteget tett azért, hogy a párt által szorgalmazott újítások – például az előválasztás, amely sikerrel vizsgázott a 2019-es önkormányzati választáson – meghonosodjanak Magyarországon, továbbá olyan programok is helyet követeljenek a politikai térben, mint az alapjövedelem bevezetése, az egészségügyi rendszer átalakítása, a benne dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsülésének javítása.

– Timi évtizedes harcostársam és barátom: testközelből látom, milyen keményen küzd a választókerületéért, az ország jobbá tételéért, az emberek alapvető gondjainak megoldásáért – említette Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, főpolgármester. – Helyén van a szíve és iszonyatosan tud harcolni, legyen szó éhező gyerekekről, az ápolók béréről, a dolgozók munkakörülményeiről. Ilyen politikusokra van szükség ahhoz, hogy leváltsuk a hatalom embereit, ilyen politikusok hozzák el a változást. Biztos vagyok abban, hogy Timi sikerrel veszi az újabb akadályt, és tovább szolgálja majd a harmadik kerületben élőket.

 

Még több információ, támogatás és csatlakozás itt: www.parbeszed.hu/szabotimea

 

(Fotó: Járdány Bence)