Megosztás
2016.4.26. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a 2017-es költségvetés az emberek 80%-ának megint csak a leszakadást jelenti.  A nagy bajban lévő egészségügy, oktatás helyzetét, a gyermekszegénységet csak tünetileg próbálják kezelni, hogy azok a választásokig össze ne omoljanak. A PM a többkulcsos adót és az alapjövedelmet kínálja, ami az igazság és a biztonság forradalmát jelenti.

 

A költségvetésből hiányzik a többkulcsos szja bevezetése. Nem oldja meg azokat a rendszerszintű problémákat, amelyek egyes ágazatokat összeomlással fenyegetnek. Ehelyett csak ígéreteket tesznek a közszféra, az egészségügy és az oktatás dolgozóinak.

 

Nem a - gyakorlatilag igénybevehetetlen - CSOK-ot kell erőltetni, hanem bérlakásprogram kidolgozásával otthonhoz juttatni a rászorulókat.Nem a tehetősebbeknek kedvező éttermi fogyasztások ÁFÁ-ját, hanem a gyermek- és szociális étkeztetés forgalmi adóját kell csökkenteni.

 

A PM szerint a korrupció és az esztelen pazarlás megszüntetése, a többkulcsos személyi jövedelemadó megteremti az Alapjövedelem bevezetésének lehetőségét, ezzel együtt a biztonságot  és a felemelkedés esélyét.

 

Budapest, 2016. április 26.

PM Sajtó

 

Párbeszéd: Veled!