Megosztás
2014.9.10. |

Büszkék vagyunk, és nem állunk meg

 

Az Együtt-PM Szövetség, másfél éves, új ellenzéki erőként sikerrel vette az önkormányzati választási kampány ajánlásgyűjtési időszakának akadályait. A pártszövetség jelöltjei Budapest minden kerületében és az ország minden megyei jogú városában jelen vannak, a megyék többségében pedig önálló listát állít az Együtt-PM.

 

18 hónapos pártszövetségként büszkék vagyunk arra, hogy az egész országban jelen vagyunk, beleértve a vidéki nagyvárosokat is. A magyar belpolitikában régebb óta jelenlévő más pártokhoz képest is jelentős ez a fejlődés. Képviselőjelölteket és kompenzációs listát állítottunk Budapest minden kerületében, 12 kerületben pedig önálló polgármesterjelöltet indítunk. Minden megyei jogú városban vannak jelöltjeink, és különösen büszkék vagyunk arra, hogy például a Fidesz egyik fellegvárának számító Debrecenben mind a 24 egyéni választókerületben önálló jelölteket állítottunk.

Fontosnak tartjuk, hogy Érpatakon Szőllősi Gábort, Felcsúton Horváth Juditot, Alcsútdobozon Váradi Andrást, Békéscsabán Velkey Gábort indíthatjuk, Szigetváron pedig Varga Zoltán személyében egy remek független jelöltet támogathatunk. Jelöltjeink Budapesten is jó esélyekkel indulnak a korrupt fideszes polgármesterek ellen, így Juhász Péter az 5., Kiss Róbert a 6., Gegesy Ferenc a 9., Karácsony Gergely a 14. kerületben tesz meg mindent a kormánypárti vezetők leváltásáért.

Másfél éves pártszövetségként büszkék vagyunk arra, hogy a nulláról indulva mára Magyarország legalább 12 megyéjében önálló listát tudtunk állítani. Szabolcs-Szatmár-Beregtől Pest megyén át a Dunántúl szinte teljes egészén. Az eredmény a szervezeti építkezés további irányait is kijelöli: polgárosultabb országrészek után tovább kell erősítenünk jelenlétünket és hálózatunkat Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A községek irányában van még hova fejlődjünk, és ezért mindent meg is teszünk. Nem állunk meg, hiszen célunk az, hogy az Együtt-PM Szövetség 2018-ban önállóan egyéni jelölteket tudjon állítani mind a 106 egyéni választókerületben.

Másfél éves pártszövetségként büszkék vagyunk arra, hogy az Együtt-PM Szövetség aktivistái két hét alatt csaknem 30 ezer aláírást gyűjtöttek össze a megyei jogú városokon és Budapesten kívül vidéken. Ezzel cáfoltunk rá arra a téves véleményre, amely szerint az Együtt-PM Szövetségnek nincs vidéki szervezete. A megyei jogú városokkal és Budapesttel együtt az összegyűjtött ajánlások száma eléri a 45 ezret. Pest megyében aktivistáink több mint 6000, Szabolcs-Szatmár-Beregben 3000 aláírást gyűjtöttek az elmúlt hetekben, emberfeletti munkát végezve.

A kampány további részében sem dőlünk hátra. Hamarosan országjárásra indulunk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy október 12-én leváltsuk Tarlós Istvánt Budapest éléről, a főváros és az ország minél több pontján elmozdítsuk a korrupt fideszes polgármestereket és önkormányzati képviselőket.

 

Budapest, 2014. szeptember 10.

Együtt-PM Szövetség