Gyermekéhezés
Megosztás
2014.12.6. |

Sürgős költségvetési módosító javaslatot nyújt be a PM a szünidei gyermekéhezés felszámolására

 

 

Közeledik a téli szünet, de sajnos ez az időszak csak néhányak számára jelent kikapcsolódást. Amíg a fideszes képviselők dőzsölnek, addig hazánkban hatszázezer rászoruló gyermek számára nincs biztosítva a téli szünetben a napi egyszeri meleg étel. A PM számára ez elfogadhatatlan, ezért 3 milliárd forintos költségvetési módosító javaslatot nyújtunk be a szünidei étkeztetés azonnali biztosítására.

 

Az idei téli szünet a korábbi évekhez képest jóval hosszabb, 16 napos lesz, ez magyar gyermekek tömegei számára 16 nap éhezést jelent. Amíg Lázár János 70 milliós villát vesz fiának karácsonyra, vagy Kósa Lajos milliókért utazik külföldre szórakozni, addig több százezer gyermek fekszik le éhesen. Bár Harrach Péter szerint a gyermekéhezés egy életforma, a PM meggyőződése, hogy a gyermekéhezés Magyarország legnagyobb szégyene.

 

A PM egyik fő célkitűzése a gyermekéhezés felszámolása, ezért költségvetési módosító javaslatot nyújtunk be hétfőn annak érdekében, hogy 3 milliárd forintot különítsünk el az Országvédelmi Alapból a gyermekétkeztetés biztosítására a téli szünetben.

 

A PM önkormányzati képviselői helyi szinten is lépéseket tesznek a hétfői napon. Személyesen kérdeznek rá minden polgármesternél, hogy mit tett a krízisidőszakban a gyermekétkeztetés biztosítására, és levélben szólítják fel a kerületek országgyűlési képviselőit is, hogy támogassák indítványaikat, így a gyermekéhezés csökkentését.

 

Budapest, 2014. december 6.

 

Szabó Tímea országgyűlési képviselő,

a PM társelnöke

 

Petrovai László, a PM XVIII. kerületi önkormányzati képviselője