Szabó_Tímea
Megosztás
2015.11.10. |
A Párbeszéd Magyarországért szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által tegnap bejelentett 1,5 milliárd forintos pluszforrás nem elég ahhoz, hogy megoldjuk a szünidei gyermekétkeztetést. A jelenlegi állami támogatáson túl még ötvenmilliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy minden magyar gyermek és váradós anya az év minden napján, így a szünidőkben és a hétvégén is naponta egyszer meleg ételhez jusson.


Idén a nyári gyermekétkeztetésre költött 3 milliárd forintból a rászoruló 550 ezer gyermekből csak 140 ezren jutottak meleg ételhez, több mint 400 ezren továbbra sem jutnak napi egy meleg ételhez. Ezért érthetetlen, hogy a minisztérium szerint megoldható ennek az összegnek a feléből a tavaszi, őszi és téli szünetben való étkeztetés.

A PM visszautasítja Orbán Viktor tegnapi érzéketlen nyilatkozatát is, mely szerint Magyarországon három éves kortól nem éhezik az, aki naponta négyszer enni kap az óvodában az állam pénzén. A miniszterelnök ezek szerint nem tudja, hogy 200 ezer gyerek nem kap enni az óvoda vagy iskola után, azaz délután 4 és másnap reggel 8 óra között.

A PM üdvözli az újabb források bevonását, de meggyőződésünk, hogy ha a közmédia támogatására és még az adósságának átvállalásra is van 80 plusz 47 milliárd forint, akkor van ott még több pénz a gyermekéhezés felszámolására is, csak politikai akarat kell hozzá.

Budapest, 2015. november 10.

Szabó Tímea,

a PM társelnöke, országgyűlési képviselő