Megosztás
2016.5.10. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke egy módosító javaslattal 120 milliárd forintot csoportosítana át a jövő évi költségvetésben az egészségügyi dolgozók béremelésére. Szabó Tímea keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ez havi 70-80 ezer forintos béremelést jelentene az érintettek számára. 

 

A független képviselő közölte, hogy emellett a tervezetthez képest plusz 22 milliárd forintot a családi pótlék emelésére, plusz 750 millió forintot a hajléktalan-ellátásra szeretne elkülöníteni, a gyermekétkeztetésre pedig további 50 milliárd forintot fordítana. 

A politikus bejelentette, hogy további négymilliárd forintot különítene el a bölcsődei dolgozók és a szociális munkások bérére. Egyúttal továbbra is pártjuk korábbi javaslata, az alapjövedelem bevezetése mellett kardoskodott. Szabó Tímea úgy fogalmazott: ez a büdzsé a "Fidesz zsarnokság költségvetése". A politikus azt mondta, hogy a kormány több mint 320 milliárdot költ "saját emlékműveikre, saját cirkuszi szórakozásaikra". Ezek közé többek között a kormány Várba költözését, a paksi beruházást, a stadionépítéseket, a Liget-projektet valamint a közmédia költségvetését sorolta. 

 


MTI 2016. május 10., kedd 11:36

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!