Budapest VII. kerületének alpolgármestere

Szücs Balázs református lelkész, pár- és családterápiás szakember, tanácsadó, egy bibliodráma önismereti csoport vezetője. Iskoláit Budapesten, San Franciscóban, Washingtonban és Pécsen végezte, jelenleg teológiai doktori dolgozatának védésére vár.

Élete legcsodálatosabb időszakai azok az évek voltak, amikor az Amerikai Egyesült Államok egyik gettójában hajléktalan és mélyszegénységben élő gyermekekkel és családjaikkal foglalkozhatott, valamint Budapesten egy drogterápiás misszió munkatársaként drogfüggő fiatalokkal és családjaikkal kereshették együtt az örömet, a szabadságot és az újrakezdést kapcsolataikban. Párterápiás tapasztalatait Légy az otthonom! című könyvében összegezte.

Életét és hivatását leginkább a zöldmozgalmak értékei jellemzik: a szabadság, egyenlőség és testvériség, a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntarthatóság értékei, amelyek számára egy reményteljes jövő alapjai.

Közel 10 éve él a Marek József utcában, társasháza Számvizsgáló Bizottságának a tagja. Nemcsak itt lakik, hanem ebben a kerületben is dolgozik, így mindennapjait is Erzsébetvárosban éli, barátai nagy része is kerületi lakos.

 

Az elmúlt években azt tapasztalta, hogy magukra hagyta őket a kerület vezetése:

– megválasztott önkormányzati képviselőjük, polgármesterük feléjük se nézett négy év alatt;

– a Városliget beépítésével kapcsolatban csak beleegyező hallgatás van részükről, a tiltakozó civileket nem hallgatják meg, és közönnyel figyelik, hogy elveszik tőlük azt a parkot, ahol nyugodtan pihenhetnek, kutyáikat futtathatják, sportolhatnak, illetve előtte ingyenesen parkolhattak;

– csak emelték a lakbéreket;

– a helyi vállalkozókat sem hallgatják meg, egyre több kisbolt, trafik zárt be az utóbbi időben és hagyta el a kerületet;

– az utcákat járva egyre több hajléktalant, alkoholistát lát, kerületi iskoláikból olyan jelzéseket kap, hogy egyre több diák küszködik drogproblémákkal, családi konfliktusokkal.

 

Azért fogadta el a Párbeszéd Magyarországért Párt felkérését és csatlakozott az ellenzéki pártok és civil szervezetek csapatához, mert úgy gondolja, ennél a közönynél és pökhendiségnél többet érdemelnek mint kerületi lakosok.

Ha bizalmat kap, olyan képviselője lesz a körzetnek, akinek követhető a munkája, érthetőek a döntései, képes meghallgatni és odafigyelni másokra, és aki elérhető, szívesen házhoz megy, és nem várja el, hogy elzarándokoljanak hozzá a hivatalba.

Küzdeni fog a Városliget beépítése ellen, helyi vállalkozóikkal, közintézményeik vezetőivel, munkatársaival rendszeresen tárgyal és képviseli az igényeiket a képviselő-testületben. Olyan segítőszolgálatot szeretne létrehozni a kerületben, ahova bizalommal fordulhat bárki, akinek családi, párkapcsolati, életvezetési problémája van, vagy karriertervezéssel, munkakereséssel kapcsolatban van szüksége segítségre.