Budapest VII. kerületének egyházügyi, kulturális és civil alpolgármestere

Szücs Balázs református lelkész, pár- és családterápiás tanácsadó. Iskoláit Budapesten, San Franciscóban, Washingtonban és Pécsett végezte.

Élete legcsodálatosabb időszakai azok az évek voltak, amikor az Amerikai Egyesült Államok egyik gettójában hajléktalan és mélyszegénységben élő gyermekekkel és családjaikkal foglalkozhatott, valamint Budapesten egy drogterápiás misszió munkatársaként drogfüggő fiatalokkal és családjaikkal kereshették együtt az örömet, a szabadságot és az újrakezdést kapcsolataikban. Párterápiás tapasztalatait Légy az otthonom! című könyvében összegezte.

Életét és hivatását leginkább a zöldmozgalmak értékei jellemzik: a szabadság, egyenlőség és testvériség, a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntarthatóság értékei. Meggyőződése, hogy egy reményteljes jövő felépítéséhez vissza kell térnünk azokhoz az alapelvekhez, amelyek már sokszor megmutatták a helyes irányt az elmúlt évszázadokban: a takarékosság, a közösség ereje, az egymástól tanulás, egymás megértése, tisztelete.

13 éve a Párbeszéd közösségének a tagja, a Párbeszéd alapítója. 2011-ben a párt országgyűlési frakciójának nemzetpolitikai és egyházpolitikai tanácsadója, 2013 és 2019 között a párt hálózatépítési munkatársa volt.

A 2014-es, a 2018-as és a 2022-es országgyűlési kampányokban kampányfőnökként tevékenykedett, ebből kétszer győzelemre vitte csapatát, Szabó Tímeával megnyerte és megvédte Óbuda-Békásmegyeren az egyéni országgyűlési mandátumot.

2014-től Budapest VII. kerületében önkormányzati képviselő, ellenzéki frakcióvezető.

2019-től egyházügyi, kulturális és civil alpolgármester.

Nevéhez fűződik Magyarország első önkormányzati kulturális koncepciójának kidolgozása, az Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíj, valamint a Karinthy Frigyes-ösztöndíj létrehozása, a felelős állattartás kereteinek kidolgozása, az ország első ötvöstörténeti gyűjteményének megnyitása, a kerület új drogstrégiájának kialakítása és több épített örökség helyi védettség alá helyezése.