Alpolgármester - Budapest VII. kerület

Szücs Balázs vagyok, 33 éves református lelkész, pár-és családterápiás szakember, tanácsadó, bibliodráma önismereti csoportvezető. Iskoláimat Budapesten, San Franciscoban, Washingtonban és Pécsen végeztem, jelenleg teológiai doktori dolgozatom védésére várok.

 Életem legcsodálatosabb időszakai azok az évek voltak, amikor az Amerikai Egyesült Államok egyik gettójában hajléktalan és mélyszegénységben élő gyermekekkel és családjaikkal foglalkozhattam, valamint itt Budapesten egy drogterápiás misszió munkatársaként drogfüggő fiatalokkal és családjaikkal kereshettük együtt az örömet, a szabadságot és az újrakezdést kapcsolatainkban. Párterápiás tapasztalataimat Légy az otthonom! című könyvemben összegeztem.

Életemet és hivatásomat leginkább a zöld mozgalmak értékei jellemzik: a szabadság, az egyenlőség és testvériség, a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntarthatóság értékei, amelyek számomra egy reményteljes jövő alapjai.

 

Közel 10 éve élek a Marek József utcában, társasházam Számvizsgáló Bizottságának vagyok a tagja. Nem csak itt lakom, hanem ebben a kerületben dolgozom is, így mindennapjaimat is Erzsébetvárosban élem, barátaim nagy része is kerületi lakos.

 

 

Az elmúlt években azt tapasztaltam, hogy magukra hagyott bennünket a kerület vezetése:

 

·         A megválasztott önkormányzati képviselőnk, polgármesterünk felénk se nézett négy év alatt,

·         A Városliget beépítésével kapcsolatban csak beleegyező hallgatás van részükről, a tiltakozó civileket nem hallgatják meg és közönnyel figyelik, hogy elveszik tőlünk azt a parkot, ahol nyugodtan pihenhetünk, kutyáinkat futtathatjuk, sportolhatunk, illetve előtte ingyenesen parkolhatunk.

·         Csak emelték a lakbéreket,

·         A helyi vállalkozókat sem hallgatják meg, egyre több kisbolt, trafik zárt be az utóbbi időben és hagyta el a kerületet.

·         Az utcákat járva egyre több hajléktalant, alkoholistát látok, kerületi iskoláinkból olyan jelzéseket kapok, hogy egyre több diák küszködik drog-problémákkal, családi konfliktusokkal.

 

Azért fogadtam el a Párbeszéd Magyarországért párt felkérését és csatlakoztam az ellenzéki pártok és civil szervezetek csapatához, mert úgy gondolom, ennél  a közönynél és pökhendiségnél többet érdemlünk, mint kerületi lakosok.

Ha bizalmat kapok, olyan képviselője leszek a körzetnek akinek követhető a munkája, érthetőek a döntései,  képes meghallgatni és odafigyelni másokra és aki elérhető, szívesen házhoz megy és nem várja el, hogy elzarándokoljanak hozzá a hivatalba.

Küzdeni fogok a Városliget beépítése ellen, helyi vállalkozóinkkal, közintézményeink vezetőivel, munkatársaival rendszeresen tárgyalok és képviselem igényeiket a Képviselő Testületben. Olyan segítő szolgálatot szeretnék létrehozni a kerületben, ahova bizalommal fordulhat bárki akinek családi-, párkapcsolati-, életvezetési problémája van vagy karriertervezéssel, munkakereséssel kapcsolatban kell segítség.