Bárki lehet Anonymous!
Egy sajtótájékoztató erejéig ma én is azzá váltam! Ha ugyanis hiszel az alapelvekben: a korrupcióellenességben, a szabadságban és abban, hogy a világot nem uralhatja 1%-nyi ember a 99% kárára, majd te is felteszed a maszkot, noha nem feltétlen vagy hacker, akkor te is csatlakoztál egy világméretű mozgalomhoz, amelyik modern Robin Hoodként küzd az emberiség szabadságáért.
Miért fontos ez? Mert néhány nappal ezelőtt a Fidesz-kormány egy videóüzenet miatt, amelyik nem tett mást, mint keményen felrótta ennek a kormánynak a szabadságot korlátozó intézkedéseit (sajtószabadság, kisebbségek elnyomása, demokratikus intézmények leépítése, stb.) szóval egy videóüzenet miatt elképesztő purparlé közepette NYOMOZÁST indított egy... mi ellen? Egy mozgalom ellen, amelyiknek nincsen szervezete, mert hálózatosan működik és bárki lehet a tagja? Hát hülyék ezek?
Nos, a válasz kettős. Egyfelől nem hülyék, hanem elavultak. Orbán Viktornak a hírek szerint még számítógép sincs az irodájában! Egyetlen Facebook bejelentkezésénél is leégette magát, emlékeztek: "Hahó Fészbúkosok!". Na, ezek az emberek ennyire értik, hogyan működik a szabad világ. Egyszerűen elképzelni sem tudják, hogy létezhet maffiafőnök nélkül, az emberek önálló gondolataira és KÖZMEGEGYEZÉSRE alapuló társadalmi szerveződés.
A másik válasz pedig az, hogy a Fidesz mindentől fél, ami őszinte, nagyhangú, sok ember szimpatizál vele és képes lerántani a kormány hazugságairól a leplet. De azért mégis! Az igazság kimondása az "Közveszéllyel való fenyegetés"? Akkor ezek után, ha azt mondom, hogy a BKV lehet, hogy csődbe megy, az egészségügy az összeomlás határán, a tanárok és iskolák tragikus állapotban vannak, ellenem is nyomozás indul? Csak azért mert riasztó, amit mondtam? Mehetek január 4-én a Nemzeti Nyomozó mittoménmihez kihallgatásra?