Önkormányzati képviselő - Dombóvár

1965-ben Komlón születtem. Gyerekkoromat a szintén Baranya megyei Mágocson töltöttem. Dombóvárra jártam gimnáziumba. Tanulmányaimat Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetem folytattam, ahol fizikus diplomát szereztem.

1989-től Németországban előbb kutatói ösztöndíjas voltam, majd az ottani parlament egyik képviselőjének gyakornokaként tevékenykedtem.

Külföldről hazatérve családi céget alapítottunk édesapámmal és öcsémmel közösen. A Dombóvár-Gunarasfürdőn működő, általam irányított vállalkozást az elmúlt két évtizedben több - az Európai Unió és a magyar állam által támogatott - sikeres pályázatnak is köszönhetően olyan üdülőkomplexummá fejlesztettük, mely ma egy hotelt, apartmanparkot, kempinget és éttermet működtet, valamint nyaralók bérbeadásával is foglalkozik. Társaságunk jelenleg már több mint 20 munkavállalónak ad biztos megélhetést.

1998-ban részt vettem a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat létrehozásában, melynek előbb 4 évig elnökeként tevékenykedtem, 11 esztendeje pedig elnökhelyetteseként dolgozom. Két cikluson át a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának tagja is voltam.

Dombóvár és több városkörnyéki község külföldi testvérkapcsolatának létrehozásában-ápolásában tevékenyen működtem közre.

2002 óta a kistérség turisztikai egyesületének elnökeként az idegenforgalom élénkítésért, magasabb színvonalúvá emeléséért küzdök.

Lehetőségeimhez mérten segítem a helyi és a környékbeli civilek munkáját, de országos érdekvédelmi szervezetekkel - többek között a mozgássérültekével, a nyugdíjasokéval és a vasutasokéval - is jó kapcsolatot ápolok.

Támogatom az állami gondozott gyerekek üdülését.

A középiskolai természettudományos oktatásban kiemelkedő színvonalú tevékenységükért „Rátz Tanár Úr Díjjal” kitüntetett pedagógusokat minden évben vendégül látom, miközben ők a dombóvári oktatási intézményekben tantárgyukat népszerűsítő előadásokat tartanak. Idén felajánlásommal valósult meg a nemzetközi fizikai és matematikai diákolimpiára a legtehetségesebb hazai középiskolás diákokat felkészítő tábor Dombóvár-Gunarasfürdőn.

Gyermekkorom óta gyakorlom római katolikus vallásomat.

12 éve élek boldog házasságban. Feleségem egy dombóvári középiskolában német-olasz nyelvtanár. Két gyermekünk közül Peti 3. osztályos általános iskolás, Hanna pedig nagycsoportos óvodás.